Završna konferencija projekta “Bolja kvaliteta života kroz poboljšanje sustava palijativne skrbi” održana je 23. lipnja 2014. godine. Nositelj projekta je Dom zdravlja Osijek, a partner u projektu je Dom zdravlja Novi Sad. Projekt se provodio u sklopu IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija.

Cilj projekta “Bolja kvaliteta života kroz poboljšanje sustava palijativne skrbi” je poboljšanje palijativne skrbi i znanja o palijativnoj skrbi u Hrvatskoj i Srbiji.

Projekt je trajao 16 mjeseci tijekom kojih je održano osam aktivnost i obrađene su četiri glavne teme: pothranjenost i opasnosti od pothranjenosti, pomoć pri žalovanju, prevencija sindroma izgaranja (burn out syndrom) i suvremene metode liječenja kroničnih rana.

Projekt je uspješno proveden, dobiveni rezultati nadmašili su rezultate zacrtane projektom i ostvarili značajnu dodatnu vrijednost koja će ostati kao trajni doprinos i vrijednost u obje države. Projekt je dokazao uspješnost inovativnih metoda u radu s palijativnim bolesnicima, izrađeni su novi materijali za pomoć medicinskim djelatnicima, te je dokazana važnost psihoterapeutskog rada s bolesnicima i obiteljima palijativnih bolesnika.

U programu završne konferencije sudjelovali su dr. Miroslav Sikora, ravnatelj Doma zdravlja Osijek, voditeljica projekta dr. Branka Kandić-Splavski i koordinatorica projekta u Novom Sadu dr. Ljiljana Čampara.

Na konferenciji će sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham, te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, te predstavnici Regionalne razvojne agencije “Slavonija i Baranja”.